Paskelbta Idėjos kalendorinėms šventėms, Metodinės priemonės, Rugsėjo 1-oji, SEU, Vadovavimas klasei

PIRMOJI PAMOKA ARBA „SKAITMENINĖ“ KLASĖ :)

Pirmąją pamoką šiandien pradėjome filmuku apie misterio Byno išbandymą mokykloje, chemijos pamokoje. Peržiūrėjus filmuką, pasakiau, kad jį galima paaiškinti trejopai: nestatyk mašinos ten, kur tau nepriklauso; ne kiekvienas gali būti geru mokytoju; visi mokytojai ieško būdų, kaip sudominti mokinius savo mokomuoju dalyku, kaip suburti klasę, kaip pasiekti, kad jų auklėtiniai eitų į mokyklą su džiaugsmu ir nenuslūgstančiu smalsumu. Mano pasakojimą lydėjo skaidrės Kaip sudominti mokinius? su išmonės ir humoro nestokojančių mokytojų nuotraukomis, rastomis paieškos sistemoje Google 🙂

     Aš taip pat visada stengiuosi nustebinti savo mokinius, todėl paskutinius savo auklėtinių mokslo metus nusprendžiau perkelti į skaitmeninę erdvę. Ši idėja brendo seniai. Pirmą kartą apie tai susimąsčiau po Rusijos švietimo akademijos Korekcinės pedagogikos instituto akademikų Olgos Kukuškinos ir Nikolajaus Malofejevo pasakojimo apie jų anūko Mišos reakciją į spalvingą knygutę kietais viršeliais. Vienerių metų berniukas spindinčiomis akimis čiupo knygelę ir pradėjo braukti piršteliu per jos viršelį, manydamas, kad gavo planšetę… Antrasis pasakojimas galutinai įtikino, kad turiu keisti požiūrį į naująją kartą. Tai nutiko mano sesers berniukui, nuo šiandien pirmos klasės mokinukui. Šią vasarą mažylis, išsimaudęs viename sename remonto prašančiame Lenkijos viešbutyje, prisipažino, kad nemoka užsukti dušo, nes yra pripratęs prie kilnojamos vandens maišytuvo rankenėlės. Skaniai pasijuokėme iš Z kartos gebėjimų, tačiau manęs nebepaleido mintis, kad XXI amžiuje gimusiems vaikams norisi šalia savęs matyti įprastus šiuolaikinius daiktus bei prietaisus. Taip gimė idėja „modernizuoti“ savo klasę.

     Nuo šiandien einančių pro lietuvių kalbos kabinetą dėmesį patraukia užrašas, primenantis Google paieškos sistemos logotipą, ant suolų pūpso emocijų pultai, kuriuos bus galima panaudoti ir kaip įsivertinimo įrankius. Klasės stendas pavirto facebook tinklu (idėja rasta čia), kuriame pasiūliau patalpinti savo asmenutes. Po tokios neįprastos „fotosesijos“ komunikavimo skiltyje visi pasidalijo savo įspūdžiais apie pirmąją dieną mokykloje. Šioje lentoje mokiniai galės sveikinti vienas kitą įvairių švenčių proga, palikti svarbią informaciją arba tiesiog priklijuoti populiarius emocijų simbolius.

Daugiau nuotraukų rasite Klasės naujienose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.